Valio – Tuotannon hienokuormitustyökalu

Tausta

Valio on Suomen suurin maidonjalostaja ja vastaanottaa valtaosan Suomessa tuotetusta maidosta. Valio valmistaa tuotteita yli kymmenellä paikkakunnalla ympäri Suomea. Eri tuotantolaitokset ovat erikoistuneet eri tuotteiden korkealaatuiseen valmistamiseen. EP-Logistics on tehnyt Valiolle lukuisia logistiikan ja tuotannon kehittämiseen liittyviä toimeksiantoja.

Toimeksianto ja tulokset

Kyetäkseen tehostamaan erilaisten erikoismaitojen, jogurttien, välipalojen sekä hillojen päivittäistä valmistusta, Valio tarvitsi hienokuormitustyökalun, jonka optimointialgoritmit ottavat huomioon erilaisten valmistusprosessien erityispiirteet. Yhdessä Valion tuotantoasiantuntijoiden kanssa määriteltiin työkalun toiminnallisuudet, joiden pohjalta EP-Logistics kehitti räätälöidyn tuotannon hienokuormitustyökalun tuotannonsuunnittelun käyttöön.

Hyödyt

  • Työkalun avulla kyetään valitsemaan optimaalinen valmistusohjelma esivalmisteluista pakkaukseen huomioiden esimerkiksi kapasiteetti- ja materiaalirajoitteet, vaihto- ja säilyvyysajat ja eräkokorajoitteet
  • Työkalu esittää havainnollisesti optimoidun monivaiheisen valmistusketjun suunnitelman
  • Erilaisten vaihtoehtoisten valmistusskenaarioiden suunnittelu ja simulointi on vaivatonta työkalun avulla
  • Tuotannonsuunnittelija voi työläiden laskelmien tekemisen sijaan keskittyä kriittisten ohjauspäätösten tekemiseen
  • Tutun asiantuntijatahon kanssa yhteistyö toimi sujuvasti, sillä toimintamallit ja tavat olivat jo etukäteen tutut